Nieuws

Volg Moreau Pianoservice vanaf nu ook op Facebook of Instagram! Schrijf een recensie of like onze pagina!

26-07-2023: Afgelopen jaar werd onze toonzaal en werkplaats volledig vernieuwd. Niet op vakantie deze zomer? Kom dan zeker eens kijken, na afspraak.


20-04-2023:  Vorige maand vond de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition 2023 plaats in Tel-Aviv, Israël. Ortwin Moreau was hier ook om de Fazioli F278 wedstrijd vleugelpiano te servicen.


19-11-2022: De verbouwingswerken van de nieuwe werkplaats/toonzaal zijn bijna afgerond.

04-11-2022: Uitverkocht concert met Bruce Liu (eerste prijs winnaar Chopin Wedstrijd) in de Fazioli concertzaal, Sacile, Italië. Ortwin Moreau stemde voor deze gelegenheid dezelfde Fazioli 278 vleugelpiano als waarop Bruce Liu zijn prijs behaalde.

foto's Claudio Truccolo


04-05-2022: Tijdens de 18de Chopin Piano Wedstrijd in Warschau, Polen, oktober 2021 was Ortwin Moreau pianostemmer en -technicus van dienst voor Fazioli Piano's. Het werd een groot succes, ...uiteindelijk speelde de eerste, derde en vijfde prijswinnaar op deze Fazioli vleugel. Nadien waren er talrijke interviews, waaronder deze van de Japan Piano Technicians Association.


25-02-2022: We zijn bezig met een complete vernieuwing van de oude pianowinkel. Er komt op dezelfde locatie een nieuwe werkplaats / toonzaal voor vleugelpiano's. Met meer ruimte en hogere plafonds voor een betere akoestiek!

 


17-12-2021: Interview met Pianist magazine over het werk tijdens de Chopin Piano Wedstrijd in Polen. 

08-11-2021: Job Wijnands en Ortwin Moreau waren afgelopen weekend gastsprekers op het meerdaags event van de Nederlandse Vakvereniging voor Pianotechnici met een presentatie over het intoneren van vleugelpiano's.

Hierbij werd een Fazioli vleugelpiano gebruikt, ter beschikking gesteld door QuatreMains Klaviercentrum, Gent.

 


24-10-2021: Pianist Bruce (Xiaoyu) Liu won de Chopin Pianowestrijd in Warschau op een Fazioli F278 vleugelpiano. Ook de derde (Martin Garcia Garcia) en vijfde prijswinnaar (Leonora Armellini) speelden op deze Fazioli vleugelpiano. Andere pianomerken die deelnamen aan deze wedstrijd waren Steinway & Sons, Yamaha en Shigeru Kawai. Ortwin Moreau was de pianostemmer voor deze Fazioli vleugelpiano, en  intoneerde en regelde de mechaniek af tijdens deze vier weken durende wedstrijd. 
De Poolse zender TVP Kultura maakte een korte reportage, een kijk achter de schermen Klik hier07-08-2021: De pianowinkel wordt vanaf oktober 2021 grondig verbouwd tot een nieuw concept. Daarom geven we nu korting op onze voorraad piano's.

27-06-2021: Fazioli Fest Gent van 9-11 juli: diverse concerten gespeeld op Fazioli vleugelpiano's, en enkele lezingen waaronder "Ambacht en vakmanschap bij Fazioli" gepresenteerd door Ortwin Moreau en Marie François.

27-03-2021: Bezoek van de toonzaal zal enkel mogelijk zijn na afspraak via telefoon of email. Zo garanderen we dat u de enige bezoeker bent op afgesproken tijdstip. Wij nemen onze voorzorgsmaatregelen zodat u de winkel in alle veiligheid kan bezoeken. Wij vragen u ook om de maatregelen die de overheid aanbeveeld voor het bezoeken van winkels te volgen. Tot snel! 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x