Over Moreau

Moreau Pianoservice

Onze specialisatie is het stemmen, onderhoud en herstellen van vleugelpiano's. Daarnaast kan u ook terecht voor de aankoop van tweedehands piano's en vleugelpiano's.

Toonzaal en werkplaats zijn open na afspraak. Zo maken we exclusief voor u tijd vrij en kan u ongestoord de piano’s beluisteren en uittesten.

Ortwin Moreau (°1976) werkte van 1997 tot 2000 bij een gerenommeerde pianozaak in Antwerpen en kreeg daar zijn opleiding tot pianostemmer en technicus. Om zijn kennis en vakmanschap verder aan te scherpen, bezocht hij pianobouwers in Europa zoals Fazioli, Steinway & Sons, Bechstein, Blüthner, Bösendorfer, Sauter, Kemble – Yamaha en Steingraeber & Söhne. Vaak combineerde hij zijn bezoeken met stages en workshops. Ook bij Louis Renner GmbH, die mechaniekonderdelen levert voor de branche, heeft hij enkele cursussen gevolgd. 

De laatste jaren legt hij zich toe op het onderhoud en optimaliseren van de mechanieken van vleugelpiano’s, en op het klaarmaken van vleugelpiano's voor concerten en opnames. Sinds 2015 is Moreau Pianoservice exclusief verantwoordelijk voor het stemmen en het onderhoud van de Steinway & Sons concertvleugels in deSingel, Antwerpen. Ook werkt Ortwin Moreau regelmatig bij pianobouwer Fazioli waar hij mee de eindafwerking van de vleugelpiano's verzorgt. Voor Fazioli piano's doet hij ook concertservice, zoals bijvoorbeeld voor de succesvolle editie 2021 van de Chopin pianowedstrijd in Warschau. De eerste, derde en vijfde prijswinnaar speelde op een Fazioli vleugelpiano. Hij ondersteunt ook Fazioli dealer Quatre Mains Klaviercentrum voor het technisch onderhoud van de Fazioli vleugelpiano's.

In 2023 opende in Antwerpen centrum een volledig nieuwe werkplaats, gebouwd voor onderhoud en herstellingen aan vleugelpiano's en de verkoop van premium tweedehands vleugelpiano’s. Ortwin Moreau runt de zaak samen met zijn vrouw. Zij studeerde af in de Kunstwetenschappen en Musicologie aan de UGent. Regelmatig is er op projectbasis samenwerking met collega’s.


Over Moreau

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x