Over Moreau

Moreau Pianoservice

Onze specialisatie is het stemmen en  onderhoud en herstellen van piano’s en vleugels. Daarnaast kan u ook terecht voor de aankoop van tweedehands piano's en vleugelpiano's.

U vindt ons in het centrum van Antwerpen, in de Kapucinessenstraat 32.
Onze toonzaal en werkplaats zijn open na afspraak via 0486 83 63 98 of ortwin@moreau-pianoservice.be. Zo maken we exclusief voor u tijd vrij en kan u ongestoord de piano’s beluisteren en uittesten.

De mensen achter Moreau Pianoservice

Ortwin Moreau (°1976) werkte van 1997 tot 2000 bij een gerenommeerde pianozaak en kreeg daar zijn opleiding tot pianostemmer en technicus. Om zijn kennis en vakmanschap verder aan te scherpen, bezocht hij pianobouwers in Europa zoals Fazioli, Steinway & Sons, Bechstein, Blüthner, Bösendorfer, Sauter, Kemble – Yamaha en Steingraeber & Söhne. Vaak combineerde hij zijn bezoeken met stages en workshops. Regelmatig werkt hij bij Fazioli piano's in Italië waar hij mee de eindafwerking van de vleugelpiano's verzorgt. Hij ondersteunt ook Fazioli dealer Quatre Mains Klaviercentrum voor het technisch onderhoud van de Fazioli vleugelpiano's.

Sinds 2015 is Moreau Pianoservice exclusief verantwoordelijk voor het stemmen en het onderhoud van de Steinway & Sons concertvleugels in deSingel, Antwerpen.
Ook behaalde hij enkele certificaten: Fazioli-pianotechnieker, Renner-pianotechnieker en PTD-technieker, en erkend installateur van het Piano Life Saver System.
In 2007 en 2016 organiseerde hij samen met de Nederlandse Vereniging voor Pianotechnici, een driedaags pianofestival met workshops en lezingen voor pianotechnici uit België en Nederland.
Ortwin is lid van de Nederlandse Vereniging voor Pianotechnici en van Europiano.

De klankkleur en fijne mechaniek van piano’s en vleugels is Ortwins grote passie. Hij is continu op zoek om de best mogelijke klank uit een instrument te halen. Die fascinatie voor mooie klank was er al toen hij als kind viool en piano leerde spelen.

Ortwin Moreau kan rekenen op de steun van zijn vrouw. In 2001 studeerde ze af in de Kunstwetenschappen en Musicologie aan de UGent. Sindsdien ontwikkelde ze een scherp oog voor mooie piano's met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Over Moreau

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x